Moeder-taal
door Shauni

Lotgenotencontact voor mama's met een traumatische bevallingservaring, zware kraamtijd of uitdagend moederschap.

Elke eerste vrijdag van de maand
19u - 20u30
bij Nest vroedvrouwen - Van Langenhovestraat 239 Dendermonde 

Mama worden is een uitdagend groeiproces. Een Indisch gezegde leert ons dat wanneer een baby geboren wordt, ook een moeder geboren wordt. We kunnen dat alleen maar beamen. Eens vrouwen bevallen zijn, zijn ze niet meer dezelfde persoon als voordien.

Het is een zoektocht naar een nieuwe balans, een nieuwe identiteit en een nieuwe rol als mama. Het is uitdagend en spannend jezelf te herontdekken, maar...
Het is soms tot de vaststelling komen dat dat nieuwe evenwicht zeer ver zoek is, om welke reden dan ook.
Het is soms tegen je eigen grenzen aanbotsen en geconfronteerd worden met je beperkingen.
Het is soms moeilijk om je nieuwe rol als mama te integreren in je bestaande rollen van vrouw, partner, dochter, vriendin.

En ook de bevalling zelf laat soms een diepe indruk na, die tijd vraagt om te verwerken.

In een prestatiegerichte samenleving waarin je dan verondersteld wordt om na 3 maanden terug volledig mee te draaien, werk en gezin te combineren, kunnen we begrijpen dat het voor sommige mama's zwart voor de ogen wordt.

Moeder-taal is een gespreksgroep voor mama's die om eender welke reden geen roze wolk beleven of die moeite hebben met de uitdagingen gepaard met het moederschap. Via deze gespreksgroep willen we mama's met elkaar verbinden en een veilige sfeer creëren om over deze moeilijkheden te praten. Zo kan het lotgenotencontact een meerwaarde bieden in de zoektocht naar die nieuwe balans, door middel van steun en (h)erkenning.

De groep komt samen op elke eerste vrijdag van de maand van 19u tot 20u30 in onze praktijk en zal geleid worden door Shauni Boeykens. Shauni, bovenal zelf mama en ervaringsdeskundige in de beleving van een grijze wolk na een traumatische bevalling en uitdagend moederschap, werkt al bijna 10 jaar in de zachte sector. Ze wil graag het verschil maken bij deze mama's voor wie het moederschap niet is wat ze ervan verwacht hadden, door elkaar te versterken in het gesprek.

We willen je vragen om op voorhand in te schrijven. Op die manier kunnen we ervoor zorgen dat de groep niet te groot wordt, om een vertrouwelijke sfeer te kunnen creëren.

Deelname is gratis.