OVER ONS

Het voelde een beetje als thuiskomen, toen wij elkaar leerden kennen op de werkvloer. Al snel werd duidelijk dat we niet alleen dezelfde passie delen, vroedvrouw zijn, maar ook eenzelfde visie hebben. Gelijke zorg voor ieder gezin dat er nood aan heeft, met respect voor ieders mening en wensen, mogelijkheden en beperkingen.

We vinden het belangrijk deze zorg vooral bij de mensen thuis aan te bieden. Waar anders vind je meer rust en genegenheid dan in je eigen vertrouwde omgeving?

Zo werd de opstart van onze praktijk een droom die in vervulling ging. Wij willen met een maximale bereikbaarheid instaan voor de opvolging van de zwangerschap, arbeid en kraamperiode. Op die manier kan je optimaal genieten van deze periode in je leven.

Wij willen bijdragen aan wat ouders graag willen geven aan hun kind: een warm nest.


Vroedvrouw

LOTTE WILLEMS

Reeds in het middelbaar droomde ik ervan vroedvrouw te worden. Ouders begeleiden bij de zorg voor hun kind en zichzelf. Toen ik afstudeerde als vroedvrouw, was er een overaanbod en begon ik te werken als verpleegkundige op het operatiekwartier. Ik miste het vroedvrouw zijn enorm en ging aan de slag als zelfstandige vroedvrouw in bijberoep. Dat deed ik heel graag en ik kreeg meer en meer werk. Ik leerde Marijke kennen, we deelden eenzelfde visie en passie. Ooit zouden we samen een praktijk opstarten, en nu is dat moment aangebroken. Een enorme uitdaging, maar wij zijn er klaar voor! 

Diploma's/ervaring

Bachelor in de Vroedkunde (afgestudeerd in juni 2011)
Opleiding draagconsulent (maart 2016)
Opleiding babymassage (maart 2017)

Cursus Homeopathie voor vroedvrouwen (december 2018)

 Verpleegkundige operatiekwartier (juli 2011 tot april 2017)
Vroedvrouw in bijberoep (sinds juli 2012)
Zelfstandige vroedvrouw bij Nest (sinds april 2017)Mama van Ditte (°1-10-2015) en Fonne (°12-01-2018)

Vroedvrouw

MARIJKE BOEYKENS

Na mijn opleiding als maatschappelijk werker stond ik op een kruispunt: gaan werken of verder studeren. Het idee daagde om vroedvrouw te worden. Ik kende een vroedvrouw uit het dorp en haar verhalen over het werk inspireerden mij om voor hetzelfde beroep te gaan studeren. Het leek mij fantastisch om getuige te mogen zijn van de ontwikkeling en geboorte van een baby en (aanstaande) ouders hierin te begeleiden.

Nog geen seconde heb ik spijt gehad van deze beslissing. De vacatures voor vroedvrouwen in het ziekenhuis waren echter dun bezaaid en dus koos ik na mijn opleiding voor het operatiekwartier, waar ik Lotte leerde kennen.
Net als bij Lotte kriebelde het na een tijdje en waagde ik ook de stap naar 'vroedvrouw aan huis' in bijberoep. 
Dit maakte de overgang naar een zelfstandige praktijk met een groter aanbod als vanzelfsprekend. En met de verschuiving van de zorg in het ziekenhuis naar de thuiszorg in het achterhoofd, beslisten Lotte en ik om onze schouders te zetten onder een nieuw project: ons Nest. 

Diploma's/ervaring

Bachelor in het Sociaal Werk (afgestudeerd in 2010)
Bachelor in de Vroedkunde (afgestudeerd in 2013)
Opleiding babymassage (maart 2017)
Opleiding Farmacologie (juni 2017)

Cursus Homeopathie voor vroedvrouwen (december 2018)

Verpleegkundige operatiekwartier (oktober 2013 tot april 2017)
Vroedvrouw in bijberoep (sinds september 2015)
Zelfstandige vroedvrouw bij Nest (sinds april 2017)


Mama van Janne (°14-4-2019)