OVER ONS

Het voelde een beetje als thuiskomen, toen Lotte en Marijke elkaar leerden kennen op de werkvloer. Al snel werd duidelijk dat ze niet alleen dezelfde passie voor vroedkunde delen, maar ook eenzelfde visie hebben. Gelijke zorg voor ieder gezin dat er nood aan heeft, met respect voor ieders mening en wensen, mogelijkheden en beperkingen.
Ook vonden ze het belangrijk deze zorg vooral aan te bieden bij de gezinnen thuis. Waar anders vind je meer rust en genegenheid dan in je eigen vertrouwde omgeving?

En zo zag Nest in 2017 het levenslicht. 
4 jaar later kwam Fenne erbij, een extra en gelijkgestemde kracht zodat dit team met maximale bereikbaarheid kan instaan voor de opvolging van je zwangerschap, arbeid en kraamperiode. Met als doel ervoor te zorgen dat je comfortabel en gesteund deze periode beleeft.

Wij willen bijdragen aan wat ouders graag willen geven aan hun kind: een warm nest.


Vroedvrouw

LOTTE WILLEMS

Reeds in het middelbaar droomde ik ervan vroedvrouw te worden. Ouders begeleiden bij de zorg voor hun kind en zichzelf. Toen ik afstudeerde als vroedvrouw, was er een overaanbod en begon ik te werken als verpleegkundige op het operatiekwartier. Ik miste het vroedvrouw zijn enorm en ging aan de slag als zelfstandige vroedvrouw in bijberoep. Dat deed ik heel graag en ik kreeg meer en meer werk. Ik leerde Marijke kennen, we deelden eenzelfde visie en passie. Ooit zouden we samen een praktijk opstarten, en nu is dat moment aangebroken. Een enorme uitdaging, maar wij zijn er klaar voor! 


Diploma's/ervaring

Bachelor in de Vroedkunde (2008-2011)
Opleiding draagconsulent (2016)
Opleiding babymassage (2017)

Cursus Homeopathie voor vroedvrouwen (2018)

 Verpleegkundige operatiekwartier (2011-2017)
Vroedvrouw in bijberoep (2012-2017)
Zelfstandige vroedvrouw bij Nest (sinds 2017)


Mama van Ditte (°1-10-2015) en Fonne (°12-01-2018)

Vroedvrouw

MARIJKE BOEYKENS

Na mijn opleiding als maatschappelijk werker stond ik op een kruispunt: gaan werken of verder studeren. Het idee daagde om vroedvrouw te worden. Ik kende een vroedvrouw uit het dorp en haar verhalen over het werk inspireerden mij om voor hetzelfde beroep te gaan studeren. Het leek mij fantastisch om getuige te mogen zijn van de ontwikkeling en geboorte van een baby en (aanstaande) ouders hierin te begeleiden.

Nog geen seconde heb ik spijt gehad van deze beslissing. De vacatures voor vroedvrouwen in het ziekenhuis waren echter dun bezaaid en dus koos ik na mijn opleiding voor het operatiekwartier, waar ik Lotte leerde kennen.
Net als bij Lotte kriebelde het na een tijdje en waagde ik ook de stap naar 'vroedvrouw aan huis' in bijberoep. 
Dit maakte de overgang naar een zelfstandige praktijk met een groter aanbod als vanzelfsprekend. En met de verschuiving van de zorg in het ziekenhuis naar de thuiszorg in het achterhoofd, beslisten Lotte en ik om onze schouders te zetten onder een nieuw project: ons Nest. 

Diploma's/ervaring

Bachelor in het Sociaal Werk (2007-2010)
Bachelor in de Vroedkunde (2010-2013)
Opleiding babymassage (2017)
Opleiding Farmacologie (2017)

Cursus Homeopathie voor vroedvrouwen (2018)

Verpleegkundige operatiekwartier (2013-2017)
Vroedvrouw in bijberoep (2015-2017)
Zelfstandige vroedvrouw bij Nest (sinds 2017)


Mama van Janne (°14-4-2019) 


Vroedvrouw

FENNE STROBBE

Mijn verhaal bij Nest begon in maart 2021 tijdens een stage. Een maand lang liep ik mee met Marijke en Lotte om te proeven van de perinatale eerstelijnszorg. Zeer snel was duidelijk dat we op dezelfde golflengte zaten en de klik was er meteen. Ik was dus helemaal in de (roze :-)) wolken toen ik werd aangenomen na het afstuderen.

Want het is mijn passie om betrokken te mogen zijn bij een zwangerschap en daarna; een band te creëren tijdens dit proces.
En ik weet zeker: die betrokkenheid ten volle te kunnen ontplooien, vind ik het mooiste wat er bestaat als vroedvrouw.

Diploma's/ervaring

Bachelor in de Vroedkunde (2018-2021)
Opleiding Farmacologie (2021)
Postgraduaat Lactatiekunde (2023)


Zelfstandige vroedvrouw bij Nest (sinds 2021)
Lactatiekundige (sinds 2023)